Hetedikes előkészítő

2023 februárjában ismét indítjuk 7. évfolyamosok számára a

felvételire előkészítő tehetséggondozó foglalkozást  magyar nyelvből,

korlátozott létszámmal, heti 1×90 percben.

Kihívás a családnak és az iskolának: a tehetséges gyerek - Tízperc

A kis létszámú (5-6 fős) csoportokba azokat a 2024-ben felvételizőket várjuk, akiknek kifejezetten magas, 40 pont feletti központi írásbelit kell írniuk ahhoz, hogy bejussanak a legerősebb gimnáziumokba.

Egy átlagos szintű felvételi teljesítményhez elegendő az általános iskolák által biztosított előkészítő foglalkozásokon lelkiismeretesen részt venni, és hozzá otthon minél több feladatsort önállóan megoldani az előző évekből, majd kijavítani a megoldókulcs alapján. De egy erős gimnáziumba való bejutáshoz a magas vitt pontszám mellett legalább 80-90 pontot kell összegyűjteni írásbelin a két felvételi tárgyból. Ehhez keményebb munkára, módszeresebb, tehetséggondozás alapú felkészülésre van szükség. Ezt szeretnénk elkezdeni magyarból a legügyesebb tanulókkal már a 7. évfolyam 2. félévétől.

Tehetségfejlesztő pedagógus vagyok, ebben van tapasztalatom. A felzárkóztatás kívül esik a szakmai kompetenciámon. A kifejezetten tananyagbéli hiányokat pótló, illetve részképesség-zavarokat (pl. diszes tanulók) kompenzáló, tehát inkább korrepetáló jellegű fejlesztésre ez a csoport nem lesz megfelelő, kérem, ehhez keressenek az adott területen jártas pedagógust! A magatartás- és figyelemzavaros (pl. ADHD-s, hiperaktív) tanulókkal való foglalkozás is speciális szakmai kompetenciát igényel, ami nekem nincs meg, így kérem, hogy az ilyen gondokkal küzdő tanulót sem hozzám írassák be!

Mivel ezen a szinten, ahol mi dolgozunk, a fegyelmezés nem ronthat a csoport teljesítményén, ezért fenntartom magamnak a jogot arra, hogy a közös munkát bármilyen értelemben zavarókat a többiek érdekében eltanácsoljam a foglalkozásokról. Azt is jelzem továbbá a szülőnek, ha úgy látom, hogy képességei alapján a gyermeknek nem erre a típusú tehetséggondozó foglalkozásra lesz szüksége a továbbiakban.

Az elmúlt években olyan középiskolákba sikerült bekerülniük a nálunk felkészített nyolcadikosoknak, mint pl. a budapesti Fazekas, Eötvös, Madách, Szent László, Veres Pálné, Kossuth Lajos vagy a szigetszentmiklósi Batthyány gimnáziumok.

A foglalkozások tehát nem korrepetálás-jellegűek lesznek, hanem elsősorban a magas felvételi pontszám eléréséhez szükséges készségek, tehetségterületek fejlesztését végezzük (pl. szókincs, szövegalkotási-szövegértési készségek, helyesírás, nyelvtani logika). A konkrét, felvételi témakörökön, típusfeladatokon és teljes feladatsorokon alapuló elitgimnáziumi felkészítést majd 2024 szeptemberében kezdjük el, akkor már heti 1×90 percnyi jelenléti foglalkozással, hétvégeken digitális ismétlő-rendszerező elméleti előadásokkal, majd ahhoz kapcsolódó kötelező digitális feladatokkal.

A 7. évfolyamos csoport órájának

  • helye: Helping Hand Oktatóközpont (Móra F. u. 1., a vasútállomásnál);
  • óradíja: 4.000 Ft / 90 perc
  • a 2 csoport tervezett időpontja: hétfő és szerda 15.00-16.30

Jelentkezni a  Zsuzsa.Tubakos@exactus.hu email-címen lehet.